به گزارش «اخبار خودرو»،معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصولات ایرانخودرو از تصویب و اجرای دستکم ۱۹ پروژه محصولی در قالب توسعه محصولات جدید، ارتقای محصولات فعلی و توسعه سیستمهای پلتفرمی محصولات در راستای خودکفایی و افزایش عمق ساخت داخل در دو سال اخیر خبر داد. بخش اصلی بودجه این طرحها از محل تبدیل داراییهای غیرمولد به مولد تامین شده است. علی رحیمی با بیان این که در دو سال اخیر، موضوع تحقیقوتوسعه با سرمایهگذاریهای صورتگرفته سرعت یافته و نتایج آن به مرور در حال رخنمایی است، خاطرنشان کرد: «ورود محصول جدید تارا به بازار در تابستان امسال و تولید انبوه مدل اتوماتیک این خودرو در کوتاهترین زمان ممکن که در ابتدای هفته جاری با حضور وزیر صمت صورت گرفت، شاهدی بر این مدعاست.» وی با اشاره به اینکه طراحی و تولید انبوه تارا در ۱۵ ماه، جز با کار جهادی و تلاش شبانهروزی مدیران و مهندسان ایرانخودرو میسر نمیشد، تحقیقوتوسعه را محور اصلی فعالیتهای ایرانخودرو دانست و افزود: «این خودروساز خود را متعهد به ارائه محصولات مدرن و بروز به مشتریان میداند و در این زمینه براساس نقشه راه توسعهای خود توانسته است دستاوردهای موثری را رقم بزند.»
بهرهبرداری و تولید انبوه برخی پروژههای توسعه محصول
رحیمی اظهار کرد: «علاوهبر طراحی و توسعه تارا دستی و اتوماتیک، انطباق گیربکس اتوماتیک در خانواده دنا با ارائه دنا پلاس اتوماتیک، انطباق گیربکس اتوماتیک جدید در خانواده ٢٠٧ با ارایه ۲۰۷ با گیربکس اتوماتیک ششسرعته، عرضه محصولات با سقف شیشهای و محصولات سورن پلاس و رانا پلاس از دیگر پروژههای توسعه محصول ایرانخودرو است که به مرحله بهره برداری و تولید انبوه رسیدهاند.» وی پروژه طراحی و توسعه کراساوور K125 را از پروژههای مهم ایرانخودرو خواند و گفت: «طبق برنامه، این محصول در سال آینده به مرحله تولید انبوه خواهد رسید. محصول این پروژه، نخستین کراساوور ایرانی با سطح بالای تجهیزات و امکانات خواهد بود.» معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصولات ایرانخودرو سرمایهگذاری برای تولید خودرو برقی را نیز بخش دیگری از طرحهای توسعهای ایران خودرو برشمرد و گفت: «در زمینه تنوع سبد سوختی محصولات و همچنین کاهش مصرف سوخت، طراحی و توسعه گونه برقی محصولات جدید و پروژه طراحی و توسعه خانواده موتور کمحجم سهاستوانه و انطباق این موتور در محصولات فعلی و جدید ایرانخودرو را در دستور کار داریم.» وی تصریح کرد: «تمام پروژههای توسعهای نیازمند سرمایهگذاری بوده که در این زمینه با حمایتهای مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو بودجه ۴۵۰۰میلیارد تومانی برای تحقیقوتوسعه در دو سال اخیر اختصاص یافته است. این بودجه مستقل از سرمایهگذاریهای صورتگرفته در شبکه تامین و قطعهسازان است.»
سرمایهگذاری 3هزار میلیارد تومانی روی خودرو تارا
در همین زمینه، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو نیز بهتازگی و در مراسم آغاز تولید خودرو تارا اتوماتیک و پروژه توسعه محصول K125 اعلام کرد: «ظرفیت تولید ۸۰درصد محصولات ایرانخودرو، طی سه سال آینده به برند داخلی اختصاص خواهد یافت.» فرشاد مقیمی با بیان اینکه خودرو تارا با گیربکس دستی در کوتاهترین زمان ممکن چهار ستاره کیفی را دریافت کرده است و تا پایان سال نسخه اتوماتیک این محصول، پنج ستاره کیفی را دریافت خواهد کرد، افزود: «عدم تولید خودروهای زیر سهستاره کیفی یکی از اهدافی است که دنبال میکنیم.» مقیمی با بیان اینکه توانستیم در سال گذشته ۳۵درصد رشد تولید را رقم بزنیم، اظهار کرد: «نهضت داخلیسازی را بهعنوان یکی از سرفصلهای اصلی برنامههای ایرانخودرو دنبال کردیم و توانستیم از سال ۹۸ تا به امروز حدود ۲۵۸میلیون یورو کاهش ارزبری را رقم بزنیم. این دستاورد حاصل همکاری با شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای قطعهسازی و صنایع دفاعی و هوافضا بوده است.» وی با بیان اینکه بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری، در نقشه راه ترسیمشده، به سمت داخلیسازی پلتفرم خودرو حرکت کردهایم، عنوان کرد: «محصول پروژه K125 در بهمن ماه ۱۴۰۱ روانه بازار داخلی و صادراتی خواهد شد.» مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو تاکید کرد: «همزمان پلتفرم برقی این محصول نیز در دست طراحی و نمونهسازی است. گیربکس آن نیز در مرحله نخست AT خواهد بود و در آینده به گیربکس DCT و موتور سه استوانه ارتقا خواهد یافت.» وی با بیان اینکه قریب به 3هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در خودرو تارا انجام شده است، گفت: «بخشی از این سرمایهگذاری را قطعهسازان و بخشی از را خودروسازان انجام دادند. اکسل این خودرو در هفته گذشته به تولید انبوه رسید که تکنولوژی ساخت آن برای نخستین بار وارد کشور شده است. این اکسل نسبت به اکسل خودرو ۴۰۵ حدود ۲۰ کیلوگرم کاهش وزن دارد.»
از سواری تا تجاری
مقیمی با بیان اینکه برنامه آینده ایرانخودرو تولید سالی یک محصول جدید است، گفت: «بهگونهای برنامهریزی کردهایم تا همزمان با اتمام یک محصول، پروژه تولید محصول جدید آغاز شود. همزمانی این پروژهها میتواند اهداف کشور را در تولید خودرو به سرانجام برساند.» مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو تاکید کرد: «پلتفرم مشترک میتواند در کاهش بهای تمامشده، دستیابی به مقیاس اقتصادی و قابلیت صادرات به خارج از کشور موثر باشد.» مقیمی با بیان اینکه همزمان با تولید خودرو تارا و K125 چند محصول دیگر نیز ارتقا یافته است، گفت: «محصولات موجود را با استانداردهای روز و نیازمندیهای جامعه بهروز کرده ایم. محصولاتی مانند راناپلاس، سورنپلاس، سمند سال، ۲۰۷ با سقف پانوراما ازجمله این محصولات است.» وی در ادامه گفت: «همچنین اواخر امسال، راناپلاس مجهز به گیربکس ششسرعته دستی و نیمهاتوماتیک را به بازار عرضه خواهیم کرد. دناپلاس ششسرعته دستی نیز در حال سپریکردن مرحله تولید آزمایشی است و در آینده نزدیک به بازار عرضه خواهد شد. تولید وانت آریسان2 با بهبودهای جدید نیز از حدود یک ماه دیگر آغاز خواهد شد. همچنین پروژههای مربوط به محصولات جایگزین خودروهای ۲۰۶، ۲۰۷، سورنپلاس و دنا نیز بهزودی شروع خواهد شد. تولید خودرو برقی نیز در دستور کار قرار دارد.» مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو همچنین با اشاره به اقدامات ایرانخودرو دیزل، گفت: «امسال توانستیم خودرو تاکتیکی ۶*۶ سه محور را تولید کنیم و ۲۴ دستگاه از آن را تحویل دهیم. نمونه اتوبوس برقی در یک ماه آینده در ایرانخودرو دیزل رونمایی خواهد شد. این خودرو با شاسی داخلی و تغییراتی جزئی داخلیسازی میشود. همچنین موتور ۴۵۷ با استاندارد یورو۵ را بهزودی عرضه خواهیم کرد. نمونه موتورهای ۳۵۵ و ۳۶۴ با استاندارد یورو۵ نیز آماده شده است.»